En tærte i tre lag; en bund af valnødder og dadler, fyld af pistacienødder, vegansk yoghurt og matcha og en topping af chokolade og peanutbutter...

Hvis du som jeg elsker både matcha og pistacienødder (og chokolade) må du ikke snyde dig selv for den her lækkerbisken!

Den er ikke bare en fryd for øjet, men også smager også HIMMELSK. Og så er den fri for gluten, raffineret sukker, mælk og har mere næring i sig end en klassisk kage. Vi kan vel kalde den en sund(ere) dessert.

Den kræver ikke så forfærdelig mange ingredienser og hvis du flotter dig og køber pistacienødder uden skal, tager den heller ikke lang tid at lave. Den er raw, altså ubagt, så den skal lige i fryseren af et par omgange for at blive fast.

Du skal bruge en foodprocessor til at lave for det bedste resultat. En mini-hakker kan også gå (det gjorde jeg), men den kommer lidt på overarbejde.

Jeg brugte for en gangs skyld ikke de store, bløde (og lidt dyrere) Medjool dadler i den opskrift, men de mere faste, tørre, og det fungerede så fint. Matcha findes i mange forskellige varianter, men jeg bruger altid den fra Martiny(Ikke reklame, blot en anbefaling til bedste kvalitet og smag 💚)

Her er den; opskriften på måske min bedste kage til dato? En sund, cremet matcha-pistacietærte

Ingredienser

Bund:

  • 200 g. valnødder
  • 200 g. dadler (uden sten)
  • 2 store spsk. kakao
  • 1 knsp. salt

Fyld:

  • 100 g. pistacienødder*
  • 100 g. soja- eller kokosyoghurt
  • 3 spsk. agavesirup
  • 2 tsk matchapulver
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1 knsp salt



Topping

  • 100 g. mørk chokolade (85% eller mere)

  • 1-2 spsk peanutbutter (den flydende slags)

  • Saltflager til toppen





overhæld pistacienødder med kogende vand og lad stå i minimum 1 time

Sådan gør du

Bund

  1. Beklæd en rund springform med bagepapir (min er 20 cm).
  2. Kom alle ingredienser I en foodprocessor, og kør til det former sig til en sammenhængende masse/kugle.
  3. Pres det faldt ud i springformen og stil på køl

**Fyld
**

  1. Dræn pistacienødder og kør dem med resten af ingredienserne i en foodprocessor, indtil du har lækker, jævn, cremet konsistens.
  2. Smag til sødmemæssigt.
  3. Fordel over tærtebunden, og stil i fryseren i minimum 1 time.

Topping

  1. Smelt chokolade over vandband og rør peanutbutter i.
  2. Lad det køle ned i 5 minutter og fordel på toppen af tærten.
  3. Frys i 10 min. til og NYD!


P.S. Du kan med fordel bruge en skrap kniv, der lige er blevet overhældt med kogende vand (og tørt af igen) inden du skærer.

Kagen kan nemt holde sig 1 måned i fryseren. Jeg kan bedst lide at spise den frossen, men du kan også tø den op 15 min. inden servering.