I sidste uge startede jeg en lille serie af blogindlæg med bæredygtighed som tema. Jeg lagde ud med mine bedste grønne tips til køkkenet, og i dag følger jeg trop med tips til huset, haven og transport. Måske er det ikke alle mine råd der lige vil fungere for dig, men husk at små ændringer også har ret. Hvis vi alle gør en samlet indsats for vores klima, så kan vi komme langt!

En grønnere hverdag - hus, have og transport

Deleøkonomi

Der er ingen grund til, at vi alle har "en af hver", som vi kun bruger få gange om året. Del med din nabo det, du ikke så ofte har brug for. Det kan være en stige, græsslåmaskine, eller andet til hus og have. I disse juletider kan du også overveje, om du kan låne en juletræsfod eller julepynt til træet, af dem du skal holde jul med, istedet for at skulle ud og købe nyt

Er dit hus tæt?

Sørg for, at det ikke trækker fra vinduer eller døre, for at spare på varmen. Tjek også om dit hus er ordentlig isoleret. Dette kan gøres udefra med et termografikamera (Jeg forventer ikke at din nabo har sådan ét, men et sådant kan lejes)

Lad det gro!

Vilde haver skaber mere biodiversitet, så lad gerne et stykke af græsplænen vokse vildt.

Dyrk selv

Anlæg en køkkenhave, hvis du har plads, eller overvej Urban gardening-fællesskab, hvis du bor i en større by.

Vælg et energirigtigt alternativ

Hvis dit toilet eller brusehoved trænger til at blive skiftet, så vælg et der er vandbesparende. Og når det kommer til elektriske apparater, så gå efter A+++

Når du skal rejse

Er det muligt at tage toget eller bilen i stedet for flyet? Kan du bruge Airbnb?

Udnyt vores regnfulde klima

Køb en regnvandstønde (eller byg én selv) og brug vandet du opsamler til vanding i haven og lignende. Vi er ved at undersøge om vi kan få gravet en stor regnvandstank ned, som kan bruges til toiletskyl og tøjvask.

Reklamer i postkassen

Nej tak. Det er nemt og enkelt at melde sig fra hos FK Distribution

Saml dine køreture

Kan du fx vente med at handle, til du alligevel skal på arbejde eller køre dit barn til gymnastik? Skal du ud og køre en længere tur, så overvej om du har plads til en eller to i bilen og brug services a la GoMore. Det gør både godt for miljøet og din økonomi.

Saml skrald

Når du er ude på en gåtur, så tag en pose med, og saml det skrald op, som du finder på din vej.