Jeg er lidt af en grødentusiast, og jeg spiser gerne grød i en eller anden afskygningen stort set året rundt. Jeg har tidligere delt opskriften på bl.a. en quinoagrød og hirsegrød, og i dag er turen kommet til en opdateret, vegansk, chiagrød med hjemmelavet hindbærkompot. Det smarte ved grøden er, at den skal laves klar aftenen forinden, og derved er morgenmaden til den travle morgentype allerede klar. Vær klar til at blive "grødet op" med en smagfuld morgenfavorit, som er blevet testet til mit yoga & brunch arrangement for et par uger siden.

Chiafrø er små, sorte frø fra Syd- og Mellemamerika. De er fyldt med fibre, omega 3-fedtsyrer og protein, og derfor er de rigtige gode at tilføje til din kost, især hvis du er vegetar eller veganer. Kombinationen af fedt, protein og fibre gør, at de optages relativt langsomt i dit system og derved holder dit blodsukker stabilt. Derudover indeholder chiafrø også gode mængder af calcium og magnesium, men fedtindholdet gør dog naturligvis også, at kalorieindholdet er relativt højt (1).

Obs. Grøden skal laves klar aftenen forinden

Det skal du bruge

  • 2-3 spsk chiafrø
  • 2,5 dl mandeldrik (andet plantedrik kan også bruges)
  • 1 tsk. kanel (valgfrit)
  • 1 knsp. salt
  • 100 g. frosne hindbær
  • 1 tsk. agavesirup
  • Kokosflager til topping

Sådan gør du

  1. Bland mandeldrik, kanel og salt, og hæld over chiafrøene (kan laves klart i et glas)
  2. Stil blanding på køl til morgen efter.
  3. Kom hindbærene i en lille gryde og kog op.
  4. Køl kompotten ned, og smag til med lidt agavesirup
  5. Hæld hindbærkompotten over grøden morgenen efter og nyd!

Referencer

  1. https://www.bbcgoodfood.com/howto/guide/health-benefits-chia-seeds