Jeg eksperimenterer ofte med at bage med flere grøntsager og bælgfrugter - simpelthen fordi jeg ikke kan undvære søde sager, og gerne vil øge næringsværdien i alle de kager jeg spiser. Da jeg havde rødbeder i overskud fra min rødbede-hindbær smoothie, blev det denne gang til en vegansk chokoladekage med rødbede, med et twist af ingefær til at give lidt kant. Udover smag og "moist" (og en flot rød farve), giver rødbede et godt næringsboost til kagen, da den er rig på antioxidanter, C-vitamin, calcium, jern, A-vitamin, folat (B9-vitamin) og kostfibre (1). Og bare rolig, kagen smager ikke af jord!

Ingredienser

  • 300 g. rødbeder (kogt og blendet til puré)
  • 125 g. havregryn (malet til mel)
  • 100 g. chokolade
  • 80 g. kokossukker
  • 75 g. plantesmør eller kokosolie
  • 4-5 spsk. kakao
  • 3-4 spsk knuste hørfrø
  • 1 mellemstor banan
  • 5 g. ingefær (revet fint)
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 1 tsk. bagepulver

Glasur

  • 3 spsk. kakaopulver

  • 2 spsk. kokosolie

  • 1-2 spsk. agavesirup

Sådan gør du

  1. Kog rødbederne med skræl i ca. 30 min. eller til er møre. Lad dem køle af.
  2. Tænd ovnen på 180 gr. (almindelig ovn).
  3. Overhæld de knuste hørfrø med 6-7 spsk. vand og lad blandingen stå.
  4. Blend havregryn til mel i en minihakker eller foodprocessor.
  5. Smut skrællen af rødbederne (du kan med fordel bruge handsker). Blend dem til en puré i en foodprocessor eller med en stavblender - men pas på, at det ikke sprøjter!
  6. Rør lidt i hørfrøblandingen. Er den meget tyk og klistret, kan du tilsætte en smule mere vand, men den skal dog ikke blive så tynd, at den løber.
  7. Smelt chokoladen over vandbad, og bland nu alle ingredienserne sammen - evt. i en foodprocessor.
  8. Smør et tærtefad og bag kagen i ovnen i ca. 30-35 min.
  9. Rør imens ingredienserne til glasuren sammen, og tilsæt evt. mere kakaopulver eller kokosolie, alt efter konsistensen.

Velbekomme! Lad mig endelig høre, om du kan lide opskriften! ☺️

Referencer

  1. https://www.healthline.com/nutrition/foods/beetroot#section4