Jeg er lidt et vanemenneske, når det kommer til, hvad jeg spiser. Især om morgenen. Jeg elsker grød i alle afskygninger - havregrød, boghvedegrød, hirsegrød, chiagrød - you name it. Min absolut favorit er dog quinoagrød.

Da jeg er temmelig aktiv i hverdagen og lever vegansk, er jeg ekstra opmærksom på, at min kost indeholder nok protein. Udover at quinoa bare smager godt, så er det lille frø også proteinrigt, og det er samtidig en god kilde til calcium, magnesium, jern, B-vitaminer, E-vitamin og kostfibre (1). Havregryn er dog også en virkelig god kilde til protein og fibre, så jeg skifter mellem de to.

Derudover tilsætter jeg proteinpulver, samt "greens" pulver for at give et næringsboost. Sidstnævtne er en blanding af bl.a. chlorella, spirulina, hvedegræs, og byggræs. Min favorit er fra Dragons Superfoods og kan købes i bl.a. Helsam. Af proteinpulver bruger jeg Sunwarriors Collagen Building Protein med vanilje eller Plantforce Synergy - begge er plantebaserede.

Jeg tilføjer desuden altid en spiseskefuld hørfrø- og kæmpenatlysolie eller mandelsmør, for at få lidt sunde fedtstoffer. Hvis man ikke er til olie, så kan man bruge en håndfuld nødder i stedet. Sidste topping er sojayoghurt - det bare lige er prikken over i'et. Og på festlige dage kakaonibs... Men så heller ikke mere, haha.

Ingredienser

  • 40 g. quinoa eller havregryn
  • 1,5 dl. vand (eller plantedrik for en luksusudgave) + lidt salt
  • 1 spsk. greens pulver (
  • 1 scoop proteinpulver Toppings:
  • 1 spsk. peanutbutter eller hørfrø- og kæmpenatlysolie (Urtekram og Livets Olie er mine favoritter)
  • Frugt
  • Sojayogurt
  • Kakaonibs

Sådan gør du

  1. Skyl quinoaen i koldt vand og kom den i en gryde med vand/plantedrik + salt. Hvis du bruger havregryn skal de ikke skylles.
  2. Kog grøden ved jævn varme i 10-15 minutter (5 min. for havregrød).
  3. Sluk, lad den køle ned, og rør proteinpulver + greens pulver. Tilsæt evt. mere væske.
  4. Top med frugt, yoghurt, peanutbutter og kakaonibs.