Så nåede vi til det. Endnu et år (faktisk et årti) med alt hvad det indebærer af op og nedture, latter, glæde og tårer er ved at gå på hæld. Og her på bloggen er det er tid til at kigge fremad - og tilbage. Omend jeg hverken er kæmpe fan af "nu-skal-jeg-igang-med at-spise-sundt" nytårsfortsættene eller det der med at dvæle i fortiden, så tror jeg også på, at lidt refleksion er gavnligt. Så er det netop den proces I kommer med på i dette indlæg: refleksion over det forgangne år og refleksion over hvad jeg gerne vil rette min energi mod i det nye år. Jeg håber, at det måske også kan inspirere dig til at reflektere lidt over dit 2019 og 2020.

First things first: året der gik

Hvor ville jeg gerne kunne lade som om at 2019 var det bedste år nogensinde, og at det bare er fløjet afsted. Men det ville nok være at fordreje sandheden lidt...

I 2019 har jeg fået sat utrolig mange ting i søen, og én ting der står særligt ud er selvfølgelig Ro Yoga Online. Idéen om at udvikle en online-yogaplatform opstod lidt spontant efter sidste års yogajulekalender, og jeg er SÅ mega stolt af, at jeg (og Simon) har fået startet det op, og at vi allerede godt kan tillade os at kalde det en succes. Det er virkelig en drøm der er ved at gå i opfyldelse, og jeg elsker den proces jeg (vi) er i nu, med at få det hele til at vokse. Jeg glæder mig sådan til at se hvad 2020 har sig i vente for mit lille hjertebarn af en virksomhed.

Desuden er der også så mange nye ansigter der i 2019 har valgt at kigge med hos mig på Instagram, hvilket jeg også er enormt taknemmelig for. Selvfølgelig er det vigtige ikke altid bare antallet af følgere, meeeen ærlig talt, så er det bare lidt sjovere at dele ud, når jeg kan mærke, at I derude synes der er interessant og brugbart! Så til dig der læser med og følger med: TAK!

Alligevel, så har nedturene dog fyldt i 2019. Som jeg tidligere har delt, så har Simon og jeg kæmpet med problemer i vores ægteskab. Kærligheden er der, men alligevel føles hverdagen nogle gange bare som en kamp. Tingene glider bare ikke, hvilket jeg har følt en del skam over. For jeg er jo en yogalærer, der burde være i totalt zen hele tiden, og så kan jeg jo ikke samtidig have problemer i parholdet. Vel? Jo... Men i det ligger der også en erkendelse af, at jeg ikke er eller skal være perfekt. Vi oplever alle (som i ALLE) op- og nedture i forskellige former, og det gør ingen af os noget godt at fornægte det. Tværtimod tror jeg, at den berøringsangst som mange af os har med de svære ting, og den forestilling om, hvordan livet bør være, ender med at gøre os ensomme. Det har jeg selv oplevet - men jeg har også oplevet den enorme power der ligger i at turde at være sårbar, åbne op og vise hvad der foregår på indersiden. Det er her, at vi vokser som mennesker.

Så alt i alt har 2019 været lidt af en rutsjebane, men jeg er sikker på, at jeg kommer stærkere og gladere ud på den anden side.

2020: hvad byder du mon på, min ven?

Min egen lille nytårstradition handler om, at sætte et fokus og intentioner for det nye år. Måden jeg vælger det på, er ved at sætte mig ned i fred og ro med en kop te og en notesbog, og simpelthen bare notere alle de ord der falder mig ind - uden filter og uden at tænke så meget over det. Der er vitterligt intet rigtigt eller forkert i den proces - det skal bare være hjertet der får lov til at tale.

Så hvad kom der ud af ud min lille skriveproces? Der kom ord som "glæde", "power", "plads", growth" og "fordybelse", men særligt ét stod ud for mig: "tillid". Tillid til livet og til, at jeg er på rette vej. Alt ordner sig, og det kan ikke betale sig at stresse over fremtiden. Jeg har tillid til min omverden og ikke mindst til mig selv. Jeg har præcis den styrke og de evner der skal til, og jeg får præcis de erfaringer der skal til, for at jeg lander præcis, hvor jeg skal. Og så repræsenterer tillid for mig også en tro på det positive i verden, hvilket jeg nu om dage synes vi alle har brug for.

IMG_9958.JPG

Intentioner for 2020

Med ordet tillid i baghovedet har jeg følgende intentioner for det nye, spændende år

  • Mindre planlægning og mere flow - livet skal nydes nu!
  • Omringe mig med mennesker der er positive og får mig til at smile - og som jeg forhåbentlig også kan få til at smile
  • Ikke være bange for min egen succes og for at tjene penge. Ja, jeg er yogalærer og det er jeg bestemt ikke blevet for at tjene mange millioner, men det betyder ikke, at jeg skal skamme mig over at forsøge at leve af min yoga
  • Fortsætte på den bæredygtige rejse jeg har været på de sidste år. Det betyder bl.a. for mig, at jeg skal blive bedre til at shoppe genbrug (hvilket skønne Tanja helt sikkert kan hjælpe med!), skære (endnu mere) ned på min mængde af affald og blive bedre til at bruge offentlig transport.

Hvad har du af fokuspunkter og intentioner for 2020? Jeg er nysgerrig! ☺️

Rigtig godt nytår!