Okay, måske ser det ikke så godt ud at rose sine egne evner, men det gør jeg altså lige alligevel her. For nøj, hvor er min veganske udgave af en cheesecake bare blevet god! Lækker og blød konsistens, frisk, men alligevel sød i smagen og ikke mindst med en sundhedsværdi der er en del højere, end en traditionel cheesecake. Så ja, veganske kager kan smage mindst lige så godt, og være lige så smukke at se på som almindelige kager.
Bunden på den her cheesecake er lavet af mandler, dadler og kokos, mens "ostecremen" på toppen er lavet af cashewnødder og farvet af gurkemeje. Simple ingredienser, uden for meget hokus pokus.
Husk, at lægge cashewnødderne i blød i 2-4 timer inden brug. Det gør dem nemmere at blende.
Bund
Ingredienser
- 125 g. mandler
- 150 g. dadler
- 50 g. kokosmel (kan erstattes af nødder)
- 2 spsk kokosolie (skal være blødt)
- 1 tsk vaniljepulver (ikke vaniljesukker)
- 1 knsp salt
Sådan gør du
- Kør først mandler og kokosmel fint til mel i en foodprocessor
- Tilsæt resten af ingredienserne og kør igen indtil du har en sammenhængende, finthakket masse. Tilsæt evt. et par spsk. vand, hvis massen er for tør.
- Pres massen ned i en springform på ca. 16 cm i diameter eller på en tallerken. Jeg prioriterede at få en lidt mindre kage i diameteren, som til gengæld var højere - præcis som en traditionel cheesecake er.
- Stil bunden på frys, mens du laver toppingen.
Topping
Ingredienser
- 125 g. cashewnødder (obs. skal lægges i blød min. 2 timer inden)
- 1 spsk smeltet kokosolie
- Skal fra 1/2 øko citron
- Saft fra 1 - 1 1/2 citron (smag dig frem)
- 1/2 tsk gurkemejepulver
- 3 spsk. agavesirup
Sådan gør du
- Blend alle ingredienserne sammen til en helt fin og ensartet masse. Smag til og tilsæt evt. mere agavesirup for sødme eller citron for surhed.
- Tag bunden ud af fryseren og fordel toppingen oven på bunden.
- Læg food wrap over formen og stil kagen i fryseren igen i min. 1 time.
- Tag kagen ud af fryseren 10 min. inden den skal serveres, og pynt den med bær eller andet.