Sol, måne og stjerner

Mit oplevelse med, forklaring af, og tilgang til astrologi

Som så mange andre nok kan genkende, så er astrologi et felt jeg mest har kendt til gennem diverse dameblade, med deres noget genetiske beskrivelser af stjernetegnene, og hvad man skal/ikke skal i denne uge. Men i takt med, at jeg har været (og stadig er) igennem en stor personlig udvikling i form af, at mit kald som yogalærer har manifesteret sig, er det spirituelle også begyndt at fylde mere og mere hos mig. For mig tilbyder det spirituelle en større samhørighed i denne til tider lettere kaotisk verden, og det giver mig perspektiver og healing, som jeg ellers ikke havde set eller oplevet. Det kan være gennem meditation, arbejde med månes faser, dagbogsskrivning, kontakt med min intuition, beskeder fra andre væsner, krystaller eller i det her tilfælde astrologi. Jeg har en stor nysgerrighed, men jeg går nok ikke altid så systematisk til værks. Jeg er mere typen der læser lidt her og der, måske køber en bog, men så ellers bare kaster mig ud i, at bruge de forskellige redskaber. Jeg tror helt og holdent på, at hvis jeg er åben og nysgerrig, så skal universet nok lede mig i den rigtige retning og for mig er det vigtigt, at min spirituelle praksis er drevet af det legende, flydende og intuitive. Ikke så mange regler og skemaer.

Med astrologi er historien den samme. For 1 års tid siden hentede jeg appen Co-Star, og har siden brugt den på daglig basis til at få lidt indsigt i planternes betydning for min dag. Det jeg rigtig godt kan lide ved den app er, at den giver mig en overskrift for hver dag og stiller mig et fint refleksionsspørgsmål. I dag er min overskrift fx “You don’t have to get to the bottom of every conflict” og spørgsmålet, som gælder indtil søndag er “Are you thinking yourself into a hole?”. Begge er noget jeg klart kan nikke genkende til, men måske ikke lige var kommet frem til på egen hånd, hvis I forstår. Jeg er dog meget opmærksom på, at de beskeder jeg får igennem den skal virke udvidende og ikke sammentrækkende eller begrænsende. Jeg bruger det der resonerer med mig og føles godt, men jeg lader aldrig frygt krybe ind i form af “åh, nej, Merkur står sådan og sådan, så må jeg hellere lade være med at gå udenfor i dag”. Jeg bruger det som en guidance, men jeg lader mig ikke styre blindt af det.

Efter den at have brugt Co-Star begyndte jeg at lytte til lidt podcasts om astrologi (bl.a. den danske Astropod), og i sommers kunne jeg så småt mærke, at jeg var klar på mere. Men, som jeg nævnte tidligere, så tager jeg det altid meget stille og roligt i den proces. Jeg ved, at det rette “mere” nok skal komme, og når det gør, så er jeg til gengæld super hurtig til at slå til. I det her tilfælde skule næste step vise sig at komme fra min mor. Hun var nemlig faldet over Amanda aka Månemamas profil på Instagram og tænkte, at det lige var noget for mig. Og ja! Det var det! Jeg blev hurtigt ret vild med Amanda umiddelbare og autentiske måde at formidle astrologi på, så jeg skrev til hende og bookede en tid. Hun er en populær kvinde, så jeg da jeg skrev i september, havde hun først tid her i november. Men man venter jo gerne på den rette 🧚‍♀️

Lidt om astrologi

Hvis du allerede kender til den astrologiske verden, og bare er nysgerrig på min oplevelse, så kan du bare skippe det her afsnit. Men til jer der læser med og ikke aner noget som helst om astrologi, vil jeg lige give en kort intro her. Det gør nemlig, at min beretning bliver lidt nemmere at forstå.

De 3 stjernetegn

Når de fleste af os snakker om vores stjernetegn, fx Skytten, Vandbæreren eller Jomfruen, så refererer vi til vores Soltegn. Soltegnet er det tegn som Solen befandt sig i ved fødslen. Derudover har du et månetegn, som er der hvor Månen befandt sig ved fødslen, og endelig har vi et Ascendant-tegn (stigende tegn), som er det tegn, der steg op langs den østlige horisont på det tidspunkt du blev født. Der er i alt 12 tegn i det der kaldes dyrekredsen, hvor planterne, solen og månen kan være placeret.


De 12 huse

Et horoskop inddeles i 12 dele kaldet “huse”, som hver især repræsenterer et område i vores liv. Hvert hus er ikke nødvendigvis lige stort (det er mine i hvert fald ikke) og hvor stor betydning hvert hus har for os afhænger af hvilke og hvor mange planterne der falder inden for huset. Du kan læse mere om husene og deres betydning her.

Fødselshoroskop

Et fødselshoroskop, som altså er det, jeg har fået læst, er et billede af planterne og stjernernes placering i det øjeblik, man bliver født. Tanken er, at fødselshoroskopet fungerer som et slags kort over ens personlighed, potentialer, styrker, svagheder mm. De 12 tegn og de 12 huse giver sammen med planterne, månen og solen en masse forskellige kombinationer for vores personlighed, som altså er det en astrolog kan tyde. Hver af de 12 tegn hører desuden ind under enten ild-, vand-, luft- eller jordelementet, som også fortæller noget om vores handlingsmønstre. Der er tre tegn til hver af de fire elementer.

Og hvordan var den der horoskoplæsning så?

Amanda bor i København, så jeg tog konsultationen online, men jeg havde på forhånden sendt min fødselsdato + tid til hende, så hun havde noget at gå ud fra. Som sagt, så viste jeg meget lidt omkring mit eget horoskop på forhånden, så jeg havde som sådan ikke nogen spørgsmål jeg ønskede at få svar på. Jeg kom bare med en nysgerrighed på et andet perspektiv på mit liv og personlighed.

Jeg vidste allerede, at mit soltegn er krebs (et vandtegn), men jeg Amanda kunne så fortælle, at mit månetegn er Skytten (et ildtegn) og min ascendant er Vægten (et lufttegn). I mit horoskop, som du kan se nedenfor, er det tydeligt at jeg har “a lot going on” i nogle af husene og i andre ikke så meget. Det betyder ikke, at jeg ikke har nære relationer (hus 7), men bare, at jeg har nogen af planterners energi i det specifikke hus. Et “tomt” hus kan også betyde at de område i ens liv bare fylder mindre end andre.

Skærmbillede 2020-11-13 kl. 11.30.35.png

Som I kan se sker der rigtig meget i mit 10. hus, hvor jeg har både Solen, Merkur og Jupiter stående Det 10. hus repræsenterer ambitioner, ens rolle i samfundet og det vi stræber efter - ofte karrieremæssigt - og det er bestemt også et område der er meget, meget vigtigt for mig. Jeg elsker at dele min viden og jeg elsker at se min virksomhed vokse. Det er virkelig noget der giver mig glæde og tilfredsstillelse, når jeg kan se, at min yoga resonerer med mange af jer. Amanda kunne også læse ud af mit horoskop, at omend mit soltegn er et vandtegn, som godt kan lide at drage omsorg for andre, er det karrieremæssigt super vigtigt, at jeg selv kan sætte reglerne, og at jeg ikke har for faste rammer at navigere i. Det betyder fx at jeg nok ikke ville trives i et job som sygeplejerske, fordi jeg ikke ville føle, at jeg havde nok frirum. Min glæde er bare meget bundet op på, at jeg skaber en karriere af det, som min sjæl brænder for, og jeg arbejder for at få min drøm til at vokse. Der, hvor jeg shiner allermest, og der, hvor jeg virkelig føler, at mit liv giver mening, er når jeg deler min yogapassion. Mit arbejde eller kald, vil jeg nok hellere betegne det som, er det der tænder min indre ild og det er der, hvor jeg føler min sjæl får allermest lov til at komme frem. Jeg trives også rigtig godt i rollen som formidler og i at have et ansigt udadtil, omend min indadvente krebs også har brug for at trække sig lidt tilbage i sin skal i ny og næ. Det stemmer også rigtig overens med, at jeg trives med at dele min yogaglæde og tanker om livet gennem mit onlineunivers og Instagram, men at jeg fungerer rigtig godt med at arbejde hjemmefra alene.

Generelt har jeg, til trods for mit vandede soltegn, en del ildenergi også, som jeg faktisk får rigtig meget ud af at lade skinne. Mit månetegn er jo Skytten og den repræsenterer en stor eventyrlyst, nysgerrighed og “det skal nok gå altsammen” tro. Noget som jeg virkelig, især de senere år, kan nikke genkende til. Jeg er meget spontan, har ikke langt fra tanke til handling, og har brug for frihed i mit liv fremfor faste rødder forankret i et sted. Og så elsker jeg bevægelser, både helt fysisk men også i overført betydning.

Det jeg virkelig godt kunne lide ved læsningen var, at omend den bekræftede mig og mindede mig på flere ting jeg godt vidste må mig selv, så prikkede den også til mig. Fx sagde Amanda, at det ville være godt for mig, at løsne lidt op omkring mit (pæne) billede udadtil er. For jeg er perfektionistisk, når det kommer til min fremtoning og udtryk (især arbejdsmæssigt) og trives ikke så godt med at vise mine fejl - det hele må gerne være pænt og korrekt. Det har selvfølgelig sin styrke, men det kan bestemt også begrænse mig engang i mellem. Omend jeg føler at jeg er på vej mod at blive mere “loose” på den front, er det klart noget jeg skal være opmærksom på. Jeg ved også, at mit selvværd bestemt ikke altid har været i top, og at jeg har tendens til, at tvivle på mit værd, når jeg oplever modstand. Ved at høre det fra en anden føler jeg mig endnu mere skarp på, at det er der jeg skal arbejde lidt mig selv. Og eventuelt bede om hjælp til fra andre.

En sidste indsigt Amanda også gav mig er (eller, der er meget mere, men så bliver det her blogindlæg aaalt for langt), at mit Saturn return slutter til januar. Saturn return opstår når Saturn vender tilbage til det samme sted på himlen, som var da man blev født. Når man er i sit Saturn return, som jeg så er i slutningen af nu, vil der komme mange ting op til overfladen, man kan skifte karriere (som man vist roligt kan sige at jeg har gjort en gang eller fem de senere år) og generelt bare finde sig selv i et opbrud med det gamle og velkendte. Det er en “coming of age” proces hvor man bliver rigtig voksen og finder sig selv. Det er vigtigt, at man tør at kigge de grimme ting i øjnene også under den her tid, og det er klart noget, jeg også kan lære af. Jeg er generelt typen, som Amanda sjovt nok også påpegede, der gerne lynhurtigt vil lære af mine oplevelser og følelser fremfor at blive i dem og mærke fuldt ud. Så jeg har besluttet mig for, at jeg vil dedikere resten af året til lidt mindre meningssøgen og give mere plads til at mine følelser er der og at jeg “bare" kan være i dem.

Hvad kan jeg så bruge det her astrologi til?

Og som jeg skriver det her går det op for mig, at jeg netop gør det, som jeg ovenfor skrev at jeg IKKE ville gøre - haha. Meeeen, jeg tænker at I også gerne vil have en lille afrunding, så jeg bryder lige mit løfte for en kort stund. For mig er astrologi en måde at lære mig selv endnu bedre at kende, lave koblinger mellem dele af min personlighed, som jeg måske ikke selv havde tænkt mig frem til. Og så er det en måde for mig at lære at hvile i mine styrker og svagheder. Ikke for at lade mig begrænse, men for at kunne skabe endnu mere med de ressourcer, som er unikke for mig.

Vil du vide mere?

Så kig på:

Hvad med dig? Kender du til astrologi? Eller har du andre spørgsmål? Så fyr endelig løs i en kommentar ❤️