Det er en halvkedelig regnvejrsmandag og det inspirerer til lidt indendørshygge. Her er der en nem og hurtig opskrift på nogle super lækre proteinrige-daddelkugler med smag af cookie dough. De er (naturligvis) veganske, glutenfri, frie for raffineret sukker, og så skal de ikke bages. Hvis blot du har en foodprocessor eller en minihakker, så er du good to go! Kuglerne indeholder blot 5 ingredienser, og en af dem er måske lidt utraditionel; nemlig kikærter. Men stol på mig, når jeg siger, at de bidrager positivt til både smag og konsistens samt til proteinindholdet.
Raw protein cookie dough kugler
Ingredienser (ca. 15 kugler)
- 150 g. dadler (de store, bløde. Uden sten)
- 100 g. kogte kikærter
- 100 g. mandelmel (du kan evt. selv hakke 100 g. mandler fint)
- 75 g. nøddesmør - gerne med mandler
- 1 tsk. vaniljepulver
Sådan gør du
- Kør' først kikærterne i 1 minuts tid i foodprocessoren
- Tilsæt nu resten af ingredienserne, og kør' indtil du har en fast, sammenhængende dej, uden klumper af enkelte ingredienser. Føles dejen for tør, så kom en smule mere nøddesmør i eller en anelse vand (endelig ikke for meget!).
- Rul dejen til kugler og stil dem gerne på køl i en halv times tid inden servering.