Den gode, gamle banankage i en sund, vegansk udgave. Den smager himmelsk og er perfekt at lave, når du har overmodne bananerne liggende i frugtskålen - hvilket faktisk også giver den bedste smag! Den er fri for raffineret sukker og er klart min go-to opskrift, når det skal være nemt og lækkert. Mandlerne kan sagtens skiftes ud med hasselnødder, for en mere klimavenlig kage.
Ingredienser
- 150 g. dadler uden sten (de bløde)
- 125 g. glutenfrie havregryn
- 75 g. vegansk mørk chokolade (min. 80%)
- 75 g. kokosolie
- 75 g. mandler
- 3 mellemstore bananer
- 2 spsk. knuste hørfrø
- 2 spsk. kakao (med top)
- 1 tsk. vaniljepulver
Sådan gør du
- Overhæld hørfrøene med 4 spsk. kogende vand og lad blandingen trække lidt.
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Hak mandlerne groft og stil til side.
- Kør de tørre ingredienser i en foodprocessor (undlad mandler og chokolade).
- Tilsæt herefter dadler, hørfrø, kokosolie og bananer, og kør indtil du har en sammenhængende masse.
- Rør mandlerne i dejen.
- Kom dejen i en smurt form og bages ved 180 grader i ca. 20-25 min. Stik evt. i kagen for at mærke at den er bagt færdig.
- Tag kagen ud af ovnen, bræk chokolade i nogle stykker, og fordel ovenpå. Når chokoladen er smeltet kan du med en paletkniv smøre det helt ud. Pynt evt. med friske blåbær, kokosmel eller hakkede nødder.